BBQ wedstrijden

Zelfs ’s nachts wordt het vlees gegaard

Voor de échte BBQ liefhebber is het mogelijk deel te nemen aan BBQ wedstrijden. Een wereld op zich waar tijdens de nachtelijke uurtjes het barbecueën gewoon doorgaat. Hele teams doen daarom mee aan deze BBQ wedstrijden, die een mix zijn van serieus met de wedstrijd bezig zijn en lekker bier drinken en lachen met vrienden. BBQ chef Fernando Wokke heeft al aan verschillende internationale BBQ wedstrijden deelgenomen. Tijdens de 1e Winter Extreme South Tyrol BBQ (WEST) in Italië (2015) won hij zelfs de 3e plaats met het garen van pork!

 

Volgens de regels van de Kansas City Barbecue Society (KCBS)
Low & Slow BBQ in Nederland volgt de regels van de Kansas City Barbecue Society (KCBS) uit Amerika. De rokerige smaak is essentieel voor Low & Slow barbecue. Alle variaties zoals pulled pork, varkensribben, beef brisket, gerookte of gegrilde kip worden op de barbecue gerookt. Het vlees wordt daarbij gekruid met een mix van kruiden en overgoten met saus. En dat alles op een temperatuur van 107 graden.

 

Tony Stone Competition ‘Low & Slow’
In Nederland is het bbq’en in wedstrijdverband een opkomend fenomeen. De Tony Stone Competition in het Haarlemmermeerse bos is een van de grootste evenementen in ons eigen land. Aan deze Low & Slow wedstrijd doen teams mee uit Nederland, Zweden, Denemarken, Oostenrijk, België, Italië, Engeland, Duitsland en de VS! Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Nederlandse BBQ Stichting.

 

Baseball & Barbecue Cook Off
In april 2015 organiseerde Smokey Village haar eerste BBQ wedstrijd in het Pioniers Honkbalstadium in Hoofddorp, in samenwerking met de Nederlandse BBQ Stichting. Behaalde punten tijdens deze wedstrijd tellen mee voor het Nederlands Kampioenschap Low & Slow BBQ en de Europese BBQ Challenge Cup. Volgend jaar willen we deze wedstrijd weer organiseren! Heeft u interesse in deelname aan Baseball & BBQ Cook Off? Neem dan contact met ons op: bel 06-12815293 of mail naar info@smokeyvillage.com.